Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

HERKUTTELE LINSSIN LÄPI
– RUOKAKUVAUSKURSSI VALOKUVAAJILLE

240€

+ ALV 24%.

Tiistaina 05.03.2024
Klo 10:00 – 16:30
Kouluttaja Tero Honkaniemi
Yellow Corner Studios, HELSINKI
Kurssilla on yhteensä 15 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

“Hyvä ruokakuva kertoo, miltä ruoka maistuu!”  Näin sanoo ruokakuvauksen ammattilainen Tero Honkaniemi, joka vie sinut syvälle ruokakuvaamisen saloihin ja paljastaa mm. kuinka stailaamalla saadaan kuollut olut tai ruoka-annos henkiin upeita kuvia varten – unohtamatta ruokakuvauksen perusasioita aina valaisusta oikeanlaiseen kalustoon, kuvakulmien valintaan ja asetteluun.

Tero on toiminut sisällöntuottajana ja valokuvaajana monille tunnetuille elintarvikebrändeille ja ruokataloille kuten HK, Kariniemen, Dr. Oetker, Apetit sekä Satokausikalenteri, ja jakaa nyt ruokakuvauksesta kiinnostuneille valokuvaajille ainutlaatuisen ja inspiroivan setin kurssin muodossa! Kurssipäivän aikana tulet oppimaan ruokakuvauksen ja -stailauksen tärkeimpiä taitoja ja käytännön työpajoissa pääset kokeilemaan ja soveltamaan kaikkea oppimaasi Teron ohjauksessa.

Samalla sinulla on loistava mahdollisuus päivittää omaa portfoliotasi näyttävillä ruokakuvilla.

Kurssin hintaan sisältyy herkullinen lounas sekä kahvi- ja teetarjoilu kurssilokaatiossa.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssin sisältö on suunniteltu valokuvaajille, joilla on jo kuvauskokemusta sekä omaa kamera- ja valokalustoa, ja haluavat laajentaa osaamistaan ruokakuvaamisen parissa. Kurssilla käydään läpi teknisiä asioita liittyen ruokakuvien valaisuun, asetteluun ja kalustoon, olettaen että osallistujilla on valokuvaamisen perustaidot hallussa.

MITÄ TARVITSET MUKAAN

Ota mukaan oma kamerasi loppupäivän workshopia varten. Kurssin yhteistyökumppani Fimeko Oy mahdollistaa Profoto salamalaitteiden, valonmuokkainten sekä yleisimpiin kameramalleihin sopivien lähettimien käytön kurssin aikana.

KURSSIN AIKATAULU

Klo 10:00 – 12:00

 • Aamukaffet
 • Teron urapolku, työskentelytavat ja asiakkaat
 • Opastus valon käyttöön ruokakuvauksessa
 • Ruoan käsittely ruokakuvia varten: raaka-aineet ja kypsennys
 • Ruoan asettelu ruokakuvissa
 • Ruokakuvaajan kalusto sekä apuvälineet
 • PRO TIPS & HACKS!

Klo 12:00 – 13:00

 • Herkullinen, YCS kurssilaisille räätälöity mezelounas ja vapaaehtoista verkostoitumista muiden kurssilaisten kanssa Yellow Cornerin tiloissa

Klo 13:00 – 13:30

Vieraileva puheenvuoro

 • Hiljattain avanneen trendiravintolan brändivastaava kertoo, mitä odotuksia asiakkaalla on laadukkaiden ruokakuvien suhteen ja esimerkiksi miltä ruoan toivotaan näyttävän kuvissa

Klo 13:30 – 15:00

 • Päiväkahvit
 • Aamuisen teoriaopin pohjalta setupien rakentaminen, huomio työskentelytavoissa

Klo 15:00 – 16:30

 • Kurssilaiset valaisevat ja kuvaavat setupeja Teron ohjauksessa

Klo 16:30 – 17:00

 • Kurssiohjelma päättyy
 • Vapaata keskustelua ja verkostoitumista

TEROSTA

Tero Honkaniemi on ammattivalokuvaaja, kokki, AMK-restonomi sekä ruokatuotekehityksen- ja markkinoinnin tekijä, joka tuo kurssille monipuolisen osaamisensa ja pitkän kokemuksensa ruoan maailmasta sekä valokuvaamisesta.

Teron urapolku ruoan parissa alkoi vuonna 1997, jolloin Tero valmistui kokiksi. Tero ehti työskennellä ravintola-alalla toistakymmentä vuotta, jonka jälkeen hän opiskeli restonomiksi ja suuntautui elintarvikemarkkinoinnin sekä -myynnin pariin. Työtehtävät monipuolistuivat ja Tero työskentelikin heti valmistumisensa jälkeen vuodesta 2011 eteenpäin HKScanilla ruokasisällöntuottajana ja vastasi mm. yrityksen ruokakuvien toteutuksesta. Ammatillisen pätevyyden Tero hankki suorittamalla VAT-opinnot ja tämän jälkeen Tero onkin toiminut aina vuodesta 2019 asti täysipäiväisesti yrittäjänä ja valokuvaajana ja saanut kuvata mm. seuraaville elintarvikebrändeille ja ruokataloille: HK, Kariniemen, Naapurin maalaiskana, Elovena, Satokausikalenteri, Dr. Oetker, Apetit, Pouttu, Findus, Linkosuo ja Raflaamo.

Ilmoittaudu mukaan!

Ajankohta: Tiistai 05.03.2024. klo 10-16:30

Kurssin vetäjä: Tero Honkaniemi

Osallistu inspiroivalle kurssille, joka vie sinut ruokakuvaamisen saloihin! Tällä kurssilla opit ruokakuvauksen tärkeimpiä taitoja niin teorian kuin käytännön työpajojen muodossa ruokakuvauksen ja -stailauksen monitaiturin opeissa.